Entreprenörernas bloggosfär

Att starta eget företag är kanske något av det bästa man kan göra i livet. Det är också något av det svåraste att genomföra. Som tur är finns det den skara som lyckats riktigt bra, och det är vinnarna man helst skall lyssna på. Det är både lärorikt och spännande att berätta om företagande. Allting går att komma över helt gratis också tack vare den stora bloggosfären på nätet bestående av framgångsrika entreprenörer.

Fantastiskt webbinnehåll

Idag finns en uppsjö av intressanta bloggar med det mest fantastiska webbinnehållet skrivet av entreprenörer, investerare och finansgurus. Tendensen går mot att de flesta av och ärorikaste affärsnamnen bidrar med bloggartiklar. Storheter som självaste Warren Buffet har länge haft en blogg men skiftat mot att använda mikrobloggen twitter. I Sverige finns många duktiga IT-entreprenören på listan bland aktiva bloggare. Dessutom finns den omåttligt populära PodCasten ”Startuppodden.se” som bara är ett måste.

De bästa bloggarna enligt Business Insider

USA har en mycket stark bloggtradition inom entreprenörskap. Portalen Business Insider är stor auktoritet på nätet inom företagande och finans. De har handplockat några av USAs mest läsvärda entreprenörsbloggar. Bedömningen av kvaliteten på innehållet är gjord med avseende på andra aspekter mer än bara framgångssagor. Det är en bred lista med personer som inte bara är multimiljonärer och riskkapitalister; här kan du också hitta småstadsföretagaren eller förstagångsentreprenören som precis börjat sin resa.