Hitta din nisch för din blogg

För att göra en blogg populär så krävs det att hitta en egen nisch. En nischad blogg är oftast lättare att hamna högt upp på sökresultaten på till exempel google. Det är lättare att skriva om samma ämne än att skriva om många olika ämnen.

Hur hittar jag min nisch? Börja med att lista alla dina intressen och kunskapsområden. Välj därefter de ämnen som du kan mest om eller är mest intresserad av. När du har bara några få att välja mellan så är det dags att välja din nisch inom något av dessa ämnen.

Du kan till exempel veta väldigt mycket om inredning, mode och hemma fix. Om du då väljer inredning så kanske du är väldigt duktig på att få vardagsrummet så mysigt som möjligt. Skriv om hur man inreder sitt vardagsrum, hur man inreder sommarstugan eller något annat inom inredning.

Tänk så här, vad är jag väldigt duktig på?, vad vill jag själv läsa om?, kan jag lära andra om något unikt som bara jag kan?

Hitta något som inte så många skriver om eller helst ingen skriver om. Om du vill skriva om olika modetips så har du väldigt stor konkurrens, välj istället att skriva om några mer specifika modetips. Till exempel mode för överviktiga, mode accessoarer eller mode för hundar.