Ta egna eller köpa bilder?

Ett blogginlägg som innehåller en bild är mycket mer attraktivt. Läsaren väljer att läsa ett inlägg med bild före ett inlägg utan bild. Använd alltid en eller flera bilder på dina inlägg för att få en snygg blogg som många vill läsa.

Ta egna bilder?

För att kunna fylla bloggen med flera fina bilder måste man ta väldigt mycket bilder. Du kanske lägger upp ett eller flera inlägg per dag. Då måste kameran användas ofta och leverera bra bilder.

Fördelen med att ta egna bilder är att det kan bli billigare i längden. Du kan ta bilder när du vill och på nästan vad som hellst. Dina bilder blir unika och du äger bilden själv.

Nackdelen med att ta egna kort är att det är dyrt med en bra kamera. Vill ta riktiga kvalitets bilder så krävs det en dyrare kamera. En riktigt bra systemkamera kostar väldigt mycket, men dina bilder blir riktigt snygga. Tyvärr så tar det ofta väldigt lång tid att ta egna bilder jämfört med att köpa färdiga bilder.

Köpa bilder?

Att köpa färdiga bilder från en fotograf eller från sajter som säljer bilder sparar mycket tid. Bildernas kvalité är väldigt höga och kan vara svår att få till själv.

Fördelen är att du vet att du får bra bilder. Om du till exempel anlitar en fotograf att ta kort på dig så kommer du garanterat bli nöjd med resultatet. Att slippa köpa en dyr kamera är en stor fördel. Det kan bli riktigt dyrt med olika objektiv och tillbehör till kameran.

Nackdelar med att köpa bilder är att bilderna som du köper från bild sajter ger dig bara användarrättigheter men bilden används ofta av fler personer. Om du behöver många bilder och anlitar en fotograf så blir det ofta väldigt kostsamt.