Bästa bloggarna på nätet

Det finns tusentals bloggare, men de är av varierande kvalité. Det är inte alla som når upp till toppen av skalan eller som kan vara värt att läsa. Många bloggar av enbart personliga skäl, som en öppen dagbok, och har man inte ett jätteintressant liv är det inte så kul att läsa dem. Då är det roligare att hitta de bästa bloggarna inom det segment man är intresserad av.

Vi har tagit friheten att välja ut de bästa bloggarna inom 10 olika segment och hoppas att ni hittar åtminstone en ny favorit att följa!

Mode

Mode är ett populärt ämne inom bloggsfären och många bloggare har skapat en karriär genom bloggningen. Den största modebloggaren i världen är Chiara Ferragni, en italienskt bloggerska som gick från att skriva om sina favoritoutfits till att ha ett eget team på tio personer. Numera äger hon ett mediaföretag och agerar konsult åt stora varumärken. Hennes blogg The Blonde Salad har 800 000 unika besökare på sin blogg varje månad. Och den siffran stigar bara!

Fotografering

kamera fotografering_197574791

Inom fotografering är det många som nischar sig för att få plats på marknaden. En av de stora svenska fotobloggarna handlar nästan exklusivt om vin- och matfotografering. Svensson Smakaren har vunnit pris för årets dryckesblogg samt årets fotoblogg. Mannen bakom bloggen, David Lidén fokuserar därmed mest på att lägga upp stiliga bilder på vinflaskor och härliga middagar.

Poker

pokerstars-blog

 

Pokerspelandet har gett upphov till en stor fanskara av människor som vill bli bättre, lära sig mer om spelet och hålla koll på de stora tävlingarna i fler medium än bara livesändningar i teven. Och självklart är man nyfiken vad de stora namnet inom pokervärlden gör på fritiden och hur de förbereder sig inför finalbordet. Den blogg som erbjuder alla punkterna i faktiskt en företagsblogg: PokerStars blogg har inlägg om allt som rör pokervärlden, medan andra pokerbloggar ofta följer en viss nisch.

Matlagning

Strax efter mode på listan av populära bloggämnen, hittar vi matlagning. Det finns tusentals amatörkockar som vill göra sig hörd och delar med sig av sina kulinariska kunskaper. Men vill man få tips från de bästa, ska man så klart hitta en äkta kockblogg. Taste by Louise är från den första vinnaren av Sveriges Mästerkock. Hon har gett ut två kokböcker och lägger upp flera smarriga recept i veckan.

Fotboll – internationellt

fotboll_165452777
För fotbollsälskaren som vill veta alla detaljer kring Champions League, få veta varför Manchester United inte vann senaste matchen och hur de går för de största spelare och tränarna, ska man besöka Soccer Blog som pratar om alla de senaste nyheterna.

Fotboll – nationellt

fotboll_77582458
Dock kommer man inte hitta så mycket information om Allsvenskan eller de lägre divisionerna inom svensk fotboll. Då får man kolla in Bollbloggen istället som pratar om både herr- och damfotboll vilket är en frisk vind i bloggvärlden där man oftast väljer att fokusera endast på herrarnas del av sporten.

Träning

träning löpning_324008702

Alla vill vara hälsosamma, men det är mycket lättare att läsa om när andra människor tränar än att göra det själv. Andra läsare använder bloggen som inspiration och verktyg för att lära sig mer. PT-Fia har en egen blogg på Metro som är värd att följa. Som utbildad personlig tränare får man många bra tips och blir taggad till tusen att prova på nya träningssätt och följa kostråd.

E-sport

 

 

Det är inte bara vanlig sport som är populär att följa, det har blivit lika viktigt att hänga med i vad som händer i e-sportvärlden. Hur går det i världsmästerskapet i LoL eller CS:GO, vilka lag och spelare är det man ska hålla utkik efter? E-sport Marketing Blog sysslar så klart en del med marknadsföring, det hörs i namnet, men de har också bra information om hur det går i spelet och sporten i allmänhet. Vill man få ännu mer detaljerad information måste man nästan söka sig till de olika lagens egna hemsidor.

 

Bilar

cars bilar_267756197

Det är inte alla som vill ha en prenumeration på motorsports- eller veteranbilstidningar för att få läsa om sin främsta hobby. Det är billigare och lättare att hitta informationen på nätet. Om man inte har något emot att läsa sina artiklar på engelska rekommenderar vi Autoblog som funnits med ett tag. De har djupanalyser i de senaste bilmodellerna, berättar om senaste utvecklingen och teknologin, samt har sektioner med tips och råd för dem som vill meka och fixa själv med bilen.

Inredning och DIY

DIY, eller ”do it yourself” är jättestort online och knyts gärna samman med inredning. Man visar gärna upp sina egna inredningsprojekt och detaljer som man har skapat själv. En populär bloggare är Remodelholic som gör om hus och lägenheten med en tajt budget. Vill man hellre söka sig till svenska bloggare ska man titta in hos Sofia som skriver om inredning, gör-det-själv-projekt och alltid delar med sig av inspirationsbilder på vackra rum och dekorationer.