De bästa sportbloggarna

För den som är intresserad av sport finns en hel del läsning på nätet, mer än bara dagstidningarnas sportsidor. På senare tid har nämligen sportbloggarna blivit riktigt stora. Här tar vi upp några av de mest läsvärda.

Bara ben på Glenn Hysén är en blogg som funnits relativt länge, sedan 2005. Här kan du läsa nyheter och analyser om IFK Göteborg. Bloggskrivaren organiserar också en podcast som behandlar alla aspekter av fotboll. Bloggen nominerades bland annat till Aftonbladets Stora Bloggpris redan 2008.

För den spelintresserade som gillar fler sporter än fotboll är Tippats blogg en guldgruva. Här blandas sportnyheter med speltips och fokus ligger inte bara på fotboll – alla sporter anses här värda att uppmärksammas. Du kan läsa om bland annat hockey och amerikansk fotboll i de senaste inläggen.

Gillar du hockey och är ett stort fan av regerande svenska mästarna Skellefteå AIK? Då är Norrans Hockeyblogg något för dig. Skellefteå-tidningen rapporterar om allt möjligt som har med laget att göra och bjuder på matchanalyser och spelarkommentarer.

Slutligen, tycker du att det är alldeles för många manliga sportbloggare? Känner du att kvinnornas perspektiv ignoreras? Då bör du kolla in Bortom Linjen, en blogg som sätter fokus på sport och jämlikhet. Skribenterna på Bortom Linjen anser att sociala frågor och och idrott hänger ihop och satsar därför på att belysa jämlikhetsproblem inom idrotten.