Bästa pokerbloggarna

Poker har sedan ett antal år tillbaka kommit att bli mycket populärt i både Sverige och i resten av världen. Tack vare detta så har det också poppat upp en hel del duktiga skribenter och bloggar om poker som är värda att läsa.

Här listar vi några av de vi tycker är de allra bästa, och det är både svenska och utländska bloggare och skribenter som vi valt att tipsa om. Notera att det är skribenter som skriver lite mer fördjupat som vi tipsar om, vill man läsa mer om till exempel onlinepoker i allmänhet så rekommenderar vi att ni besöker någon av de stora spelsajterna, exempelvis Betsafe som vi länkade till här i texten, där du hittar en pokerskola med både regler och tips.

Simon Lindell

Simon Lindell är en pokerspelare vars namn är välkänt både på Casino Cosmopol i framförallt Göteborg, men också på Svenska Spels pokerklient. Han är en erkänt duktig pokerspelare som också har toppat Sverigerankingen (2009), och är idag ansedd som en av Sveriges bästa pokerbloggare. Hans texter är mycket uppskattade och något som vi tycker är en styrka i hans texter är att de inte alltid handlar bara om poker.

När legendariske, numera legenden Klas Ingesson avled efter flera års kamp m0t cancern han bar på, så var det kanske inte en pokerbloggare man förväntade sig att läsa en av de bästa texterna om ”Klabbe” och om hur cancern påverkat Lindells liv. Han kallar inlägget för ”Därför kommer jag aldrig att pensionsspara” och det handlar förutom om Klas Ingesson, också om hans nära och kära som drabbats av sjukdomen.

Superbloggen

Vi lämnar inte ”Dybban”, som Simon Lindell kallas, ännu. För han är en av de fem skribenterna för ”Superbloggen” som drivs av Aftonbladet. De andra skribenterna är Dan Glimme, Jimmy Jönsson, Lina Olofsson och Diana Svensk. Bloggen är en renodlad pokerblogg med vissa undantag som ändå håller sig inom samma gebit. Om vi tar ett urval av bloggens innehåll så kan vi se att man rapporterar från pokerturneringar, från möten med lotteriinspektionen gällande hur framtidens spelande och dess reglemente kommer att se ut samt statistik över hur vårt spelande ser ut idag.

Självklart berättar man även om andra nyheter i pokervärlden, exempelvis så har man nyligen skrivit om ett nytt turneringsformat som testats. Vill man vara uppdaterad på vad som händer i Pokersverige så är detta en blogg att följa.

Tao of Poker

Vi avslutar med en blogg på engelska. Bloggen Tao of Poker är en blogg skriven av Paul Mcguire, även känd som ”Dr Pauley” i pokervärlden. Detta är en av världens mest kända och mest producerande pokerbloggare. Bloggen handlar i huvudsak om de stora turneringarna och de bästa spelarna och väldigt sällan om olika strategier. Det är tack vare sitt stora och djupa innehåll som den hos många läsare är nummer 1 bland alla pokerbloggar.