Länkbyten med andra bloggar

Ett bra sätt att öka sina resultat på google är att göra länkbyten med andra bloggar. Det kan även öka antalet besökare då länken kan skicka besökare mellan de två bloggarna. Länkbyten gynnar båda parterna och kostar därför inget. Ett billigt sätt att öka sin placering på Google.

Vad är ett länkbyte?

Ett länkbyte är när två bloggar länkar till varandra. Ett exempel är att en modeblogg kontaktar en annan modeblogg om länkbyten. Därefter så länkar den ena till den andra och den andra till den ena.

Länkbyten kan ske på några olika sätt men det vanligaste är att man helt enkelt skriver en kort beskrivning om den andra sidan och lägger till en länk. Ett tips är att skriva beskrivningen själv för att texten ska vara som man själv vill. Tänk på att inte skriva det som en annons, förklara vad som finns på din sajt och vem du är.

Varför ska man göra ett länkbyte?

Det stärker google’s förtroende för sajten och ökar resultaten för både sajterna. För att din blogg ska kunna ranka högt på till exempel google så måste den ha relevanta sajter som länkar till den.

Det finns en chans att ni skickar besökare mellan varandra. Då får ni båda med besökare och större chans att ordet sprids om era bloggar.